یکی از مصالح ساختمانی نسبتا جدید، بلوک هبلکس می باشد. بلوک هبلکس یک نوع بلوک سبک بتنی است که از ترکیبی از سیمان، آهک، پودر آلومینیوم و سیلیس تهیه میشود.
این متریال ساختمانی از موادی مانند: بتن، آب، پودر آلومینیوم، شن و ماسه تولید شده است. نصب و مونتاژ بلوک هبلکس آسان می باشد. البته معایبی هم دارد که در ادامه توضیح می دهیم. این بلوک در بخش های بیرونی و داخلی سازه مورد استفاده قرار می گیرد.
مواردی که در این مقاله به آن پرداخته میشوند:
یکی از دغدغه های اصلی افرادی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارند؛ آشنایی کامل با چیستی بلوک هبلکس می باشد. هبلکس یا ACC نوعی بتن دارای تخلخل است که از ترکیب سیمان، آهک، سیلیس و پودر آلومینیوم ساخته می شود. این ماده پس از طی کردن مراحل ویژه به شکل بلوک های Heblex (هبلکس) به بازارهای مصالح ساختمانی عرضه می شود. عمدتا این بلوک از بتن ساخته می شود و به دلیل طراحی، وزن مناسبی دارد ولی بلوک های سبک تر بهتری نیز در بازار ایران وجود دارد.
در واقع این بلوک جزء نمونه های سبک وزن می باشد. این محصول تخلخل بالایی دارد؛ بلوک هبلکس در موقعیت های مکانی مختلف نصب و قابل اجرا می باشد. نام دیگر این محصول بلوک اتوکلاو شده می باشد. بر اساس صلاح دید مهندس ناظر بر سازه ساختمانی می توانید در بخش های مختلف از این بلوک استفاده کنید. هر چند که معایبی هم دارد و پیشنهادات بهتری در بازار برای انتخاب بلوک سبک وجود دارد.
این بلوک در سال جدید دچار افزایش قیمت شدیدی شده است. قیمت بلوک هبلکس بر اساس درجه کیفی آن تعیین می شود. در حالت کلی استفاده از بلوک های هبلکس بی کیفیت می تواند باعث ایجاد مشکلات گسترده ای در سازه ساختمانی شود. در همین راستا باید خرید محصولی با کیفیت را در اولویت نخست قرار داد.
لازم به ذکر است که در حال حاضر در بازار خاورمیانه بهترین بلوک سبک که تمامی استانداردها را دارد و عایق فوق العاده صوت، حرارت، رطوبت و … است برند لیپر است.
بلوک هبلکس مزایایی دارد که در زیر به صورت موردی ذکر خواهیم کرد. البته که باید مراقب ترک خوردگیها در دیوار باشید. مزایای این بلوک شامل موارد زیر هستند:
جهت اطلاع از قیمت بلوک کلیک کنید.
در کنار مزایا بلوک هبلکس معایبی نیز دارد که در زیر به این موارد خواهیم پرداخت:
برخی از نمونه های هبلکس موجود در بازار به دلیل درصد تخلخل بسیار کمی که دارند، از مقاومت کافی برخوردار نیستند. قبل از خرید باید درجه کیفی و ابعاد محصول را مورد بررسی قرار داد. همچنین از معایب هبلکس میتوان به ترک خوردگی دیوارها پس از اجرا به دلیل انقباض و انبساط بلوکهای هبلکس و همچنین جذب آب بالای این بلوکها اشاره کرد.
بلوک هبلکس در ابعاد نسبتا مشخص تولید می شود. این نوع بلوک بیشتر با طول ۶۰ سانتی متر و ارتفاع ۲۵ سانتی متر تولید می شود. ضخامت یا عرض این بلوک بین ۷٫۵ تا ۲۰ سانتی متر متغیر است. این ابعاد بر اساس برآوردهای انجام گرفته مهندسی به دست آمده اند. به همین دلیل در دیوارهای داخلی و خارجی قسمت های مختلف سازه قابل اجرا می باشد.
برای مشاوره خرید بهترین بلوک سبک لیپر با شماره ۰۲۱۷۱۱۷۸ تماس بگیرید.
به ۲ روش همزمان باید بلوکهای هبلکس را به یکدیگر متصل و اجرا نمود:
۱- ابتدا باید به اندازه هر کیسه چسب هبلکس، یعنی هر ۲۵ کیلوگرم از چسب، هفت لیتر آب در نظر گرفت.
۲- به منظور اجرای چسب هبلکس، ابتدا باید یک کیسه از پودر چسب را با میزان آب لازم ترکیب کنیم.
۳- پس از این که مخلوط چسب حالتی یکنواخت پیدا کرد، مدت زمانی را باید به آن استراحت میدهیم تا قوام پیدا کند.
۴- مخلوط را دوباره باید هم بزنیم تا به صورت خمیری یکپارچه در بیاید.
۵- خمیر آماده شده بلافاصله پس از آماده شدن باید استفاده شود وگرنه گیرایی خود را از دست می دهد.
۶- خمیر به دست آمده را به اندازه ۲ تا ۵ میلیمتر بر روی بلوک اجرا کنید. برای کشیدن چسب بر روی بلوک و همچنین صاف کردن آن از ماله دندانه دار یا همان کاردک شانهای استفاده میشود.
اتصالات و بست های هبلکس به شرح زیر است:
مراکز متفرقه در سطح کشور مشغول به فروش بلوک هبلکس هستند. برای خرید این بلوک می توانید از بین فروشنده داخلی که تعدادشان زیاد است انتخاب کنید. ولی اگر می خواهید از کیفیت محصول خریداری شده مطمئن باشید و برترین برند بلوک سبک بتنی را انتخاب کنید از بلوک لیپر استفاده کنید. در خط تولید بلوک لیپر، تمامی استانداردهای مهم و مرتبط با اصول و قواعد مهندسی رعایت شده است.
بلوک هبلکس در مقایسه با آجر و بلوک های سفالی بهتر است و در عین حال به دلیل مشکلات ترک خوردگی و عدم نصب سنگ بر روی این بلوک در انتخاب برند مناسب دقت کنید. ولی اگر به دنبال بلوک سبک با کیفیت و استاندارد بالا هستید از بلوک سبک لیپر استفاده کنید که دارای عایق بی نظیری در برابر حرارت، صوت و مقاومت بالا در برابر آتش (مطابق با مبحث ۱۸ و ۱۹) می باشد.
هبلکس معمولی، هبلکس اتوکلاو، هبلکس سوراخدار، هبلکس مسلح
خیر پیشنهاد ما بلوک هبلکس نیست چون مقاومت فشاری کمی دارد. برای مقاومت در برابر زلزله از بلوک لیپر استفاده کنید
این چسب نوعی ملات آماده و خشک (به شکل پودر) است که از ترکیب ماسهی ریزدانه، سیمان و نوعی چسب پلیمری است
بله، با توجه به ضریب انتقال حرارت ۰.۲۳ W/m.k، بلوک هبلکس برای ساختمانهای گروه ۱ و ۲ نیاز به عایقبندی حرارتی اضافه دارد.
بلوک هبلکس را میتوان با اره دستی یا برقی برش داد. همچنین میتوان از دستگاههای مخصوص برش بلوک هبلکس نیز استفاده کرد.
شبکه های اجتماعی لیپر