بر اساس قانون AP در آمریکا خانه هایی که در نزدیکی گسل ساخته شده اند باید تا ۵۰ درصد مورد بازسازی کلی قرار گرفته تا در خصوص ایمنی آنها اطمینان خاطر حاصل شود.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ سید محسن طباطبایی مزدآبادی – کارشناس مسائل اقتصاد شهری – در مورد ساخت و ساز روی گسل چنین اظهار کرد: چندی پیش از سوی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پهنههای گسل تهران و حریم های آنها مشخص و برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده است. بر این مبنا مقرر شده که بلندمرتبه سازی در نزدیکی گسل ها ممنوع شود و سایر زیرساخت های حیاتی شهر نیز از این پهنه ها دور شوند. وی با تاکید بر اینکه تهیه نقشه های سایر کلانشهرهای کشور نیز در دستور کار قرار گرفته است که امید بخش است، خاطرنشان کرد: این امیدواری وجود دارد تا پایان برنامه ششم توسعه این نقشه ها به طور کامل تدوین و اجرایی شود. طباطبایی مزدآبادی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی به دلیل برحی جزئیات این سند را در اختیار شهرداری قرار داده و مردم می توانند از این طریق استعلامات لازم را اخذ کنند، یادآور شد: سایر کشورهای جهان در زمینه اجرای این دستور العمل ها تجارب خوبی دارند که می تواند مورد استفاده باشد.
این مدرس دانشگاه به تجربه آمریکا در زمینه قوانین ساخت و ساز در حریم گسل ها اشاره کرد و یادآور شد: در ایالت کالیفرنیا آمریکا قانونی تحت عنوان AP (مطالعات ویژه منطقه زلزله ای آلکویست پیئرلو) در تاریخ ۲۲ دسامبر ۱۹۷۲ امضا شده؛ این قانون بعد از زلزله مهیب سال ۱۹۷۱ و پس از دستور ریگان رئیس جمهور آمریکا تدوین شده است.
این قانون سه مولفه اصلی دارد:
طباطبایی مزدآبادی افزود: بر اساس این قانون ساختمان هایی که پیش از سال ۱۹۷۲ ساخته شده اند هنوز هم ممکن است در بالای گسل های فعال قرار گیرند و این ساختمان ها می توانند در جایی که از ابتدا ساخته شده اند، باقی بمانند، مگر اینکه تحت یک بازسازی بزرگ قرار گیرند که در آن بیش از ۵۰ درصد ساختمان ها تغییر می کنند. وی ادامه داد: به لحاظ قانونی، این قانون تنها به (خانه ها، آپارتمان ها، آپارتمان ها، و غیره) اعمال می شود. با این حال، نقشه های رسمی زمین شناسی که از مناطق گسل تعریف شده اند برای کمک به ساخت انواع مختلف سازه ها در زمین امن استفاده می شود. برای مثال، مرکز یادگیری بلمونت، پروژه یک مجتمع بزرگ مدرسه ای در مرکز شهر لس آنجلس با کشف یک خطر زلزله ای در سال ۲۰۰۲ منتفی شد.
کارشناس مسائل اقتصاد شهری در پایان با تاکید بر اینکه کشور ما رو کمربند زلزله ای قرار دارد و میانگین هر سال یک زلزله با قدرت ۶ ریشتر و هر دهه یک زلزله در مقایس ۷ روی می دهد، گفت: نباید گذاشت مساله زلزله بار دیگر به فراموشی سپرده شود.
تاریخ:1396/11/10
منبع: ایسنا، بنا نیوز
از آنجایی که انواع بلوک سبک لیپر همگی دارای کام و زبانه (نر و مادگی) حجیم می باشند هنگامی که در یک دهنه کار می شود (در صورت اجرای وال پست ها به صورت صحیح) در هنگام زلزله به دلیل قفل شدن بلوک های سیمانی سبک در یک دیگر به صورت یک دیوار یک پارچه عمل می کند و از آوار شدن دیوار بر سر ساکنین جلوگیری به عمل می آید.
دفتر مرکزی:
تهران، ابتدای پاسداران، خیابان گل نبی، پلاک 56، واحد14کارخانه:
کرج،شهرک صنعتی صفا دشتتلفن ویژه :
021-71178 (30 خط)
تلفن های پشتیبانی :
22895880-81
22895720-22-23
ایمیل:info@blockliper.comلینک های مرتبط
مقالات
بازدید امروز : 1368
بازدید دیروز : 1680
بازدید از ابتدای ماه : 28536
افراد آنلاین : 28
آمار کل سایت : 2229928